Sverige er et populært skisportssted – særligt for danske skiturister. Det ligger tæt på, så du skal ikke bruge en masse tid på transport, og så er der masser af muligheder for at finde pister og off-pister til alle niveauer.

Dog kan en tur til Sverige – særligt på skiferie – hurtigt blive en dyr fornøjelse. Mange af områderne er populære, hvorfor de kan hæve priserne, og samtidig er leje af ski, skihjelm og køb af skitøj også noget der koster.

Hvis du søger en skiferie, der enten bliver så billig som mulig – eller bare en smule billigere – så kan du læse mere her, hvor du får nogle tips og tricks til at opnå netop dette.

Indhold

Hvad koster en skiferie til Sverige?

Inden du tager afsted på skiferie til Sverige – flere måneder inden du tager afsted faktisk – så kan du med fordel lægge et budget for ferien, så du ikke kommer hjem med tomme lommer.

Budgettet skal være realistisk og ikke begrænsende; det skal bare sørge for at du har sparet nok sammen, inden du tager afsted. At skabe gæld for at tage på ferie er nemlig ikke det værd.

En skiferie er altid en dyr fornøjelse, men du kan gøre det billigere. Prisen skyldes selvfølgelig opholdet, men også lejen af forskelligt udstyr og eventuelt køb af skitøj, hvis ikke du har det eller kan låne.

Du kan få et overblik over de ting, du skal regne med i dit budget her.

Udgifter til rejsen

sverige
Den største forskel på, hvor dyr eller billig din skiferie bliver, ligger i rejsen. Du kan nemlig gribe det an på forskellige måder.

Du kan enten vælge at rejse igennem et bureau. Her vil du få en flybillet tur/retur, et ophold, liftkort og måske endda skileje og skiskole med i prisen. Dog skal du være opmærksom på, hvad du betaler for.

Hvis du for eksempel vil stå på ski på ankomst- og afrejsedagen, så skal du være sikker på, at dette er inkluderet, da du ellers kommer til at betale 250 kr. – 300 kr. ekstra. Du skal også være opmærksom på, om det koster ekstra, hvis du medbringer egne ski.

Vælger du at stå for rejsen selv, har du en del mere frihed, men det kræver også en del mere arbejde.

Først skal du finde ud af, om du rejser med fly eller bil. Hvis du bor på Sjælland, kan du uden problemer rejse via bil – det kan du for den sags skyld også fra Jylland og Fyn, men her vil det være i stil med en dagsrejse, hvor det kan være nogle få timer fra Sjælland.

Du skal regne med ca. 2,5 kr. per km, hvis du vil beregne prisen. Heri indgår benzin, værditab og slid, så du kommer ikke til at skulle betale det hele på én gang.

Se køreplan fra København til populære Isaberg:

Flypriserne varierer noget mere, og det afhænger af, hvornår du bestiller din billet og mængden af bagage.

Dernæst skal du overveje, hvor og hvordan du/I skal bo. Hytte, lejligheder eller på hotel? Booker du i god tid, kan der være penge at spare, specielt hvis man kigger efter tidsbegrænsede tilbud på f.eks. Hotels.com.

Udgifter til mad og drikke på din skiferie til Sverige

sverige mad
Når du står på ski, er det vigtigt, at du også får noget at spise og drikke, da det tærer på dine energidepoter – og det skal selvfølgelig regnes med i dit budget.

Du kan gribe det an på tre forskellige måder:

Du kan vælge at stå for det hele selv. Køb madvarer ind fra supermarkeder og selv lave maden. Det kræver at du har et lille køkken, at du vil bruge tiden på det, og at du kan komme frem og tilbage til en dagligvarebutik.

Til gengæld vil priserne være mindre end i Danmark, så du kan ret nemt få stablet nogle billige retter på benene.

En skiferie til Sverige er uden tvivl billigere end til Norge og i de fleste tilfælde billigere end Frankrig og Østrig.

Du kan også vælge at betale dig fra det enten ved altid at spise ude, eller ved at betale for et ophold med fuld pension.

I Sverige vil du kunne finde priser, der nogenlunde minder om priserne i Danmark, og det vil relativt nemt kunne regens ind i et budget.

Den tredje løsning er en blanding. Har du et lille tekøkken, kan du spise aftensmad og eventuelt morgenmad hjemme, og nøjes med at betale dig fra en frokost på pisten.

Du kan også købe en billig skiferie med halvpension og på den måde blive serviceret en smule.

Udgifter til skileje

skileje
Medmindre du medbringer dine egne ski, så skal du også medregne udgifterne til skileje. Her skal du forvente et beløb på mellem 600 kr. til 900 kr., hvori et komplet sæt med støvler, ski og skistave indgår.

Børn vil ofte være en smule billigere – forvent et afslag på omtrent 75% af prisen for leje af voksenski.

En skihjelm vil ofte koste omkring 75 kr. til 150 kr. for en uge – du kan med fordel overveje at købe din egen skihjelm, hvis du har planer om at tage af sted igen.

De koster omtrent 600 kr., så der skal ikke mange ferier til, før det kan betale sig.

Udgifter til skiskole

skiskole sverige
Hvis du har børn med eller slev er nybegynder, så kan du også overveje at betale til skiskole. Det guider dig til bedre skiløb og giver dig de rette forudsætninger for en god tur.

Du kan enten vælge privatundervisning til en pris på 50 euro til 80 euro for en lektion på 45 – 50 minutter, eller holdundervisning til 35 euro – 50 euro per person, hvor du ofte får to sammenhængende lektioner efter hinanden.

Du vil ofte skulle dele instruktørens opmærksomhed med i hvert fald 5- 6 andre, og også nogle gang flere.

Hvor kan man rejse på billig skiferie i Sverige?

sverige rejser
Sverige er et stort land, hvor du kan tage på billig skiferie i mange forskellige områder. Prisen på ferien afhænger af destinationens popularitet, og så du kan spare lidt ved at vælge mindre populære områder.

De mest populære skiområder i Sverige er Åre, Tandådalen eller Högfjället og Tännsdalen, mens mindre populære områder inkluderer Lofsdalen og Branäs.

Åre

Åre er det mest populære skisportssted i Sverige. Området har 89 pister, der sammenlagt strækker sig på 91 km og 46 lifter inklusive rullebånd.

Det er en historisk fjeldby, hvor det store udbud af skiløb, shopping, restauranter barer skaber en ægte storbypuls med masser af mulighed for skiløb.

Åre er stedet for dig, der ikke bare kommer for sne og pister, men også for afterski og god stemning. Det er et af de dyre områder grundet populariteten, så hvis du har et stramt budget, kan du med fordel undersøge andre muligheder.

Tandådalen / Hundfjället

Tandådalen / Hundfjället ligger i Sälen. Det er en populær svensk destination, der tilbyder snesikkert, børnevenligt og billigt skiløb til trods for populariteten.

Du finder 111 forskellige pister, der fordeler sig på 82 km og egner sig til både begyndere, øvede og eksperter. Du kan også forsøge dig med off-piste, hvis ikke de afmærkede byder på udfordring nok.

Tänndalen

Tänndalen har Sveriges længste skisæson og en høj beliggenhed. Du finder i alt 52 pister af forskellige sværhedsgrader, hvorfor den egner sig særligt godt til familien med både begyndere og øvede skiløbere.

Den længste nedfart er på 1600 meter mens den største har en faldhøjde på 295 meter.

Du kan både stå på alpinski og langrend, og når sneen ikke dominere, så er området også oplagt til mountainbike.

Alt i alt er det et smukt område med masser af muligheder for naturoplevelse for små og store.

Lofsdalen

Lofsdalen er Sveriges 9. mest populære skisportsdestination. Området tilbyder snesikkert skiløb, en beliggenhed tæt på alt, du skal bruge for en perfekt skiferie og et stort udvalg af hytter. De har 25 skiløjper og 122 km langrendsspor.

Derudover kan du også leje en snescooter og bevæge sig rundt på 150 km stier, der særligt er beregnede til det.

De Lofsdalen ligger længere nede på listen over destinationer, kan du forvente lavere priser, hvorfor det er mere oplagt for dig, der har et stramt budget eller forsøger at strikke en billig skiferie sammen.

Det er desuden også oplagt til dig, der tager til norden for at prøve de mange forskellige sportsgrene, fremfor kun at bevæge dig på pisterne med alpinski på fødderne.

Branäs

Branäs er Sveriges 10. mest populære skisportssted, men det er helt perfekt for børnefamilierne.

Det er et af norden bedste og største systemet med snekanoner, der giver en lang og fin sæson med udfordringer og oplevelser for hele familien uanset alder og niveau.

Branäs skicenter har 21 lifter og 29 nedkørsler, og de tilbyder også skicross, skicross for børn og en fun park. Liftkøerne er korte takket være deres 12 personers gondollift, og pisterne er altid i perfekt stand.

Igen er dette perfekt til dig, der ikke vil give hele opsparingen til en skiferie, og derfor søger mod billigere områder.

Du får en masse muligheder til alle niveauer, men du betaler ikke for stedets popularitet.

Som videoen herover viser er det i den grad muligt at komme på billig skiferie i Branäs.

Sådan kan du spare penge på skiferie i Sverige

Der er flere muligheder for at spare penge på en skiferie til Sverige. Du kan spare penge allerede ved at bruge ekstra tid på planlægningen – på den måde behøver du ikke at begrænse dig selv, når du er afsted – men du kan også tage tiltag i form af et strammere budget.

Du kan se nogle forskellige metoder, som du kan gøre brug af her og blive inspireret til at få en billig skiferie i Sverige.

Afbudsrejser

Afbudsrejser er en fantastisk mulighed til dig, der er omstillingsparat og klar på at blive sendt alverdens steder hen.

Afbudsrejser er nemlig de rejser, som andre har aflyst og dermed står både fly og hoteller nu med henholdsvis pladser og værelser, som de skal af med. Ofte resulterer det i, at de sænker priserne, og dermed får du en billigere rejse.

Du kan finde afbudsrejser på samme måde, som du finder en normal rejse, men du får de fleste resultater, hvis du er fleksibel med både rejsetidspunkt og destination.

Rejs på skiferie til Sverige udenfor sæson

Det er ikke alle, der har mulighed for at rejse udenfor sæsonen. Sæsonen er nemlig i høj grad bestemt af, hvornår de fleste har mulighed for at rejse og den passer omtrent med skolernes ferier.

Hvis du har et barn, der går i skole, så er det selvfølgelig ikke en mulighed, og hvis du selv er skolelærer eller har andet job med bestemte ferier, så er det heller ikke muligt.

Er du derimod ikke bundet til at holde ferier på bestemte tidspunkter, så kan du spare en del ved at udnytte dette og tage af sted, når andre er på arbejde.

Bestil rejsen i god tid

Rejsebranchen hører ikke ind under en af de kategorier, hvor det kan betale sig at vente til sidste øjeblik – med undtagelse af afbudsrejser selvfølgelig.

Særligt priserne til flybilletter stiger, jo tættere på afrejsedatoen du kommer, hvorfor du med fordel kan bestille din rejse, så snart du ved, hvornår du vil afsted.

Selv hvis prisen kun stiger med nogle få hundrede kroner, så er det stadig værd at spare pengene – og om ikke andet, så taber du ikke noget på at gøre det.

Tag til billigere destinationer

Det bedste tip er selvfølgelig at tage mod billigere destinationer. Hvis du kombinere denne med en eller to af de andre, så kan du spare en væsentlig sum penge, da du ikke betaler for områdets popularitet, men derimod for oplevelsen.

Dog er der selvfølgelig altid grunde til, at områderne bliver så populære, som de gør, og engang – måske når du har et større overskud i økonomien – så er det bestemt værd at undersøge disse steder også.

Ofte stillede spørgsmål om skiferie til Sverige

Herunder har vi samlet en række ofte stillede spørgsmål. Hvis du har flere spørgsmål er du altid velkommen til at skrive en kommentar under artiklen her.

Hvor kan man stå på ski i Sverige?

I denne rejseguide kommer vi med en række bud på, hvor man kan stå på ski i Sverige. De mest kendte skiområder i Sverige er:

  • Sälen
  • Idre Fjäll
  • Åre
  • Tänndalen
  • Funäsdalen
  • Stöten
  • Tandådalen / Hundfjället
  • Lofsdalen
  • Branäs

Hvor er det billigst at tage på skiferie?

Hvis du gerne vil billigt på skiferie til Sverige, så kan du med fordel se nærmere på rejse udenfor de mest populære perioder. Du skal derfor ikke rejse på skiferie i uge 7 og 8, der uden tvivl er de mest populære perioder. I guiden her fortæller vi mere om, hvordan du kan komme billigt på ski i Sverige.

Hvor er det største skiområde i Sverige?

Åre må siges at være et af de største og bedste skiområder i Sverige. Det er på mange måder vildt, at Åre er beliggende her i Skandinavien, da man vitterligt får fornemmelsen af at være på ski i Alperne dér. Derfor er Åre da også en ekstremt populær skidestination i Sverige.