Norge er et af de populære destinationer for skiferier for de danske skiturister. Mange tager bilen derop og ser den smukke natur på vejen, mens andre foretrækker flyveturen og den sparede tid – ens for dem alle er, de elsker at stå på ski i de smukke omgivelser.

Herunder giver vi dig tips til en billig skiferie til Norge.

Indhold

Norge er kendt for at have store og moderne skisportssteder, hvilket tiltrækker mange. Pisterne er varierende i niveau, og der er noget for enhver smag. På den måde kan familierne tage ét sted hen, selvom de ikke står på ski på samme niveau.

Populariteten er dog med til at hæve priserne betydeligt, hvilket afholder mange fra at benytte Norge som skidestination.

Hvis du vil spare lidt ekstra på skituren til Norge i år, så kan du blive klogere på dine muligheder og nogle forskellige metoder, der gør det lidt nemmere at komme afsted uden at tømme lommerne helt.

Hvad koster en skiferie til Norge?

billig skiferie norge
Uden research, budget og viden om rejseverden kan en skiferie til Norge hurtigt rende op, selvom den hører ind under de mere moderate budgetvenlige destinationer. Hvis du har pengene til det og gerne vil bruge dem, så er det ikke noget problem at fortsætte med at rejse på denne måde.

Dog kan du spare lidt ekstra her og der, hvis du lægger lidt arbejde i, før du bestiller din skiferie.

Budget for en billig skiferie til Norge

Budgettet for en skirejse kan se ud på mange forskellige måder, alt efter hvordan du vælger at rejse.

Rejsemetode

fly til skiferie norge
Du kan vælge at rejse med et rejsebureau, hvori både transport, ophold og liftkort normalt er med i prisen. Her skal du dog være opmærksom på den specifikke aftale.

Mange rejsebureauer giver kun et 6-dages liftkort med i prisen og lægger 250 – 300 kroner oveni, hvis du vil stå på ski på ankomst- og afrejsedagen. Derudover skal du måske også betale ekstra, hvis du medbringer egne ski.

Du kan også vælge at stå for rejsen selv. På den måde kan du vælge enten at køre eller flyve til Norge, selv finde et hotel (åbner tilbud på hotels.com) eller en ferielejlighed og selv købe liftkort og skipas. Det kræver mere arbejde fra din side af, men til gengæld er rejsen mere tilpasset dine behov, og du er 100% klar over, hvad du betaler for.

Ligesom når du rejser på skiferie til Sverige kan du relativt hurtigt selv køre til Norge.

Hvis du vælger at køre i egen bil, kan du få en estimeret pris ved at gange antal km med to og gange dette tal med 2,5 for benzin, slid og værditab på bilen.

Se eksempelvis ruten for turen fra København til Trysil (et populært skiområde i Norge):


Flybilletterne fås helt ned fra 400 kr. og opefter, men det er dog ikke altid billigere, hvorfor du med fordel kan kigge på prisforskellen på de forskellige metoder.

Skileje, skiskole og liftkort

ski skole norge
Hvis du vælger at planlægge turen selv, så skal du være opmærksom på priserne på skileje – hvis ikke du medbringer egne ski – eventuel skiskole og liftkort.

Alt afhængig af typen af ski, som du skal leje, så koster det et sted mellem 500 NOK og 1400 NOK at leje ski i 5 dage, men igen afhænger det i høj grad af din destination.

Et 6 dages liftkort til voksne koster imellem 1200 NOK og 2100 NOK, mens det er en del billigere eller gratis for børn. Priserne afhænger af din destination.

Udgifter til mad og drikke

Der skal ikke kun være penge til turen, du skal også have penge til mad og drikke. At stå på ski tærer på dine energidepoter, og det er vigtigt, at du får nok at spise og drikke.

Du kan enten sætte penge af til at købe mad til både morgenmad, frokost og aftensmad, men du kan også vælge – hvis du bor et sted med et lille køkken – at sørge for maden selv.

Norge er ikke et af de skiferielande, der har lavere priser på dagligvarer, så det kan du desværre ikke få glæde af.

Derfor er det særligt her værd at overveje, hvad der er den billigste løsning, og om du vil bruge tid på selv at lave mad.

Hvis du bor på hotel, er der mange, der vælger en halvpension, så de selv står for nogle af måltiderne, men morgenmaden er som minimum inkluderet.

Hvor kan man tage på skiferie i Norge?

Der findes mange forskellige steder i Norge, hvor du kan tage til og stå på ski. Nogle er utroligt populære, mens andre er mindre brugte, og så er der også både destinationer til alpinski og langrend.

Herunder gennemgår vi en række af de mest populære skiområder i Norge.

Trysil

Trysil er både Norge og Nordeuropas største skisportssted, og det hører bestemt til danskerne favoritter. Det ligger i den østlige del af Norge med omkring 2,5 times kørsel til Oslo.

Området har i alt 75 km pister, der egner sig til alle niveauer: nybegynder, øvet og erfaren.

Trysils popularitet hæver også prisen betydeligt, så det er ikke her, du skal tage til, hvis du søger en decideret billig skiferie, til gengæld er det et fantastisk sted at være, hvis du kan spare lidt ekstra sammen.

Hemsedal

Hemsedal er måske Nordeuropas bedste og mest komplette skiområde, hvor der er passende udfordringer til skiløbere af alle niveauer.

Området har i alt 48 km pister, hvor de nederste særligt henvender sig til børn og begyndere, mens de øvede kan tage lifterne længere op på højfjeldet.

Igen er dette ikke stedet til dig, der vil på så billig en skiferie som muligt, men det er et oplagt valg, hvis du ønsker snesikkerhed og muligheder.

Hafjell


Hafjell er det 3. mest populære skisportssted i Norge. Det ligger i Øyer kommune ca. 2,5 time fra Oslo, hvorfor du også har mulighed for at besøge hovedstaden en af dagene.

Hafjell har været igennem en udvikling i løbet af de sidste år, der har gjort den mere begyndervenlig.

Tidligere var den primært henvendt de øvede, men siden åbningen af Hafjell 360-stoleliften er dette blevet ændret, og flere begyndervenlige pister er også kommet til.

Nu kan du besøge stedet uanset niveau og forvente alle typer skiløbere, færre mennesker og kortere køer end i Trysil og Hemsedal. Altså et godt bud på et populært sted, hvor du også kan komme til.

Skeikampen

Skeikampen er det 9. mest populære sted at stå på ski i Norge. De har 21 km pister, der primært henvender sig til henholdsvis begyndere og eksperter

Det ligger i Gausdalen tæt på Lillehammer og knap 3 timers kørsel fra Oslo.

Skeikampen er ideelt til børnefamilier, og det tilbyder både alpint og langrend, så du kan prøve begge dele af som nybegyndere. Afstanden til Oslo gør det også muligt at få en ferie, der kombinerer skiløb og kulturelle oplevelser.

Rauland

Rauland er det 10. mest populære skisportssted i Norge, men det er samtidig Telemarkens største skiområde.

  • De tilbyder både alpint, langrend og snowboard, mens de både har gode pister til børn og nybegyndere og pister med udfordringer til de mere erfarne.

Du finder hele 150 km langrendsspor rundt omkring i området, og de har 33 km pister.

Dermed er det et fornuftigt valg til dig, der gerne vil spare lidt på turen, men stadig ønsker et stort udvalg af pister i alle niveauer.

Sådan kan du spare penge på skiferie til Norge

norske kroner
Der er nogle forskellige ting, som du kan have i mente, hvis du vil spare penge på en skiferie i Norge. I sidste ende vil du kunne spare utroligt meget, hvis du bruger tid på at planlægge rejsen og lave et godt budget.

Du kan med fordel også bruge måneder på at spare op til turen, hvis du vil besøge et af de mere populære steder, og have lidt mere at gøre med, når nu du er afsted.

Afbudsrejser

Afbudsrejser er din bedste ven, hvis du sparer penge på din skiferie til Norge. Hvis du har fleksibiliteten, som det kræver for at være typen, der benytter sig af afbudsrejser, så kan det gøre turen betydeligt billigere.

En afbudsrejse er en rejse, som nogen har meldt afbud på i stort set sidste øjeblik. Det betyder, at flyselskabet står med frie pladser i flyet, som de giver væk til væsentligt færre penge, og hotellet står med et værelse, de skal have udlejet hurtigst muligt og derfor også sænker prisen på.

På den måde kan du spare en del ved at holde udkig med denne type rejser.

Rejs udenfor sæson

norge tur
At rejse udenfor sæson er heller ikke noget, som alle er i stand til. Hvis du har børn, der skal passe deres skolegang, så kan du ikke tage dem med på skiferie i Norge midt i året, og hvis du er skolelærer, så har du samme problem.

Hvis du derimod ikke er låst af at skulle holde ferie i skoleferierne, så kan du med fordel rejse udenfor sæson.

Priserne stiger nemlig i takt med efterspørgslen, og i skolernes ferie stiger efterspørgslen væsentligt. Modsat falder de væsentligt, når der ikke er lige så mange, der er interesserede i at rejse på skiferie.

Norge er i øvrigt en af de skidestinationer, hvor du kan tage på billig skiferie om sommeren.

Bestil i god tid

Hvis du hverken er omstillingsparat eller i stand til at holde ferie udenfor skolernes ferie, så er den bedste måde, hvorpå du kan få en billigere skiferie i Norge ved at bestille i god tid.

Rejsebranchens priser stiger, jo tættere på afgangsdatoen du kommer. Hvis du kan sige, hvornår du vil på ferie i god tid, så vil du også kunne finde billigere priser på hoteller og fly.

Hvis du søger mod de meget populære steder, så er det desuden essentielt bare for at få et hotel til normal pris, da de ryger med det samme, men blandt de mindre steder vil du ofte kunne spare. Og du vil særligt kunne spare på flybilletten, næsten uanset hvor du tager hen.