Frankrig er et af de mest populære områder at stå på ski. Dermed kan det også hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Hvis du vil have nogle tips og tricks til, hvordan du får en billig skiferie i Frankrig, så kan du læse mere her, hvor du kan blive klogere på, hvordan du korrigerer under planlægning og selve ferien.

Indhold

Hvad koster en skiferie i Frankrig?

Prisen på en skiferie i Frankrig kan være meget forskellig.

Det afhænger af antal personer, der er afsted, måden du vælger at rejse på, hvordan du vælger at fordele madbudgettet, hvor meget afterski og hvor mange arrangementer du vil deltage i, og selvfølgelig priserne i det givne område.

Udgifter til selve rejsen

skiløb frankrig
Et sted der særligt kan svinge rent prismæssigt, er ved rejsen. Dette skyldes, at der er utroligt mange faktorer, der afgør prisen for din rejse, som du skal tage højde for.

Og det er en pris, du først finder frem til, når du sætter dig ned og begynder at planlægge turen.

Læs mere om, hvad det koster at stå på ski i Frankrig her.

Rejse via bureau

frankrig bjerge
Først og fremmest kan du vælge at bestille din rejse igennem et bureau. Her vil du give en samlet pris for flybillet tur/retur, bagage, ophold i skisportsområdet, eventuelt leje af ski og skihjelm og liftkort.

Dette er en nem måde, hvorpå du hurtigt kan få stablet en rejse på benene. Dog kræver det din opmærksomhed, hvis ikke du vil ende med at betale for meget.

Standardpakken vil nemlig ofte inkludere et liftkort på 6 dage, så du vil ende med at betale 250 kr. – 300 kr. ekstra, hvis du også vil stå på ski på ankomst- og afrejsedagen. Derudover koster det også nogle gange mere, hvis du vil medbringe egne ski.

Planlæg egen rejse til Frankrig

En anden mulighed er at planlægge hele rejsen selv. Her vil du starte med at finde et hotel (åbner tilbud på Hotels.com) eller en ferielejlighed, der er ledig, derefter transport og sidst undersøge, hvordan du får adgang til området, udstyr og eventuel skiskole.

Denne metode kræver en del mere arbejde, men du kan til gengæld tilpasse den til alle dine behov, og du ved præcis, hvad du betaler for.

Der er ikke en af de to metoder, der nødvendigvis er billigere, det handler primært om præference. Du kan eventuelt sammenligne priserne, hvis du har et meget stramt budget.

Her får du også muligheden for selv at køre til skiområdet.

Se f.eks. køreturen fra Aarhus til Val Thorens, der er et populært område i Frankrig, på Google Maps her:

Udgifter til mad og drikke – priser i Frankrig

frankrig mad
Man kan spise lækker mad i Frankrig – også på sin skiferie.

Når det kommer til mad og drikke, så kan du gribe det an på tre forskellige måder.

Du først og fremmest vælge at spise alle dine måltider ude. Det kan du enten gøre ved at betale for fuldpension på hotellet, eller blot ved at opsøge restauranter.

Priserne på menukortene i Frankrig kan måle sig med de danske, men nogle steder vil du også opdage, at de sætter en ære i høje priser for mad af lav kvalitet.

Dette ses særligt i Val Thorens og Tignes. Her vil det ikke være unormalt at betale 150 kr. til 200 kr. for en pizza, så det bliver hurtigt en dyr fornøjelse.

En anden mulighed er at lave alt maden selv. I Frankrig vil du opdage, at dagligvarebutikkerne har lavere priser end i Danmark, så du vil hurtigt kunne få stablet nogle billige retter sammen og komme afsted på pisterne igen.

Dog kræver det jo lidt mere fra din side af, og du får ikke frokostpausen som afslapning på samme måde.

Den sidste mulighed er en kombination. Du kan med fordel tilkøbe halvpension igennem hotellet og på den måde sørger de for nogle af dine måltider.

Du kan også vælge at købe din frokost på pisten, så du ikke skal hjem for at spise i løbet af dagen. Det giver en god mellemting rent prismæssigt og også tidsmæssigt.

Få et indtryk af priser på mad og drikke i Frankrig her:

Udgifter til skileje

ski
En af grundene til at skiferie er så dyrt, er på grund af skileje og skiskole.

Skileje render nemt op og koster 600 kr. til 900 kr. alt afhængig af, hvor du er. Her er ski, skistave og skistøvler inkluderet, så du er fuldt dækket ind for denne pris. For børn kan du forvente at skulle betale 75% mindre af prisen for skileje til en voksen.

Prisen afhænger af den kategori skileje, du vælger. Jo bedre, desto dyre.

For leje af en skihjelm skal du forvente at skulle betale mellem 75 kr. og 150 kr. Skihjelmen er en af de ting, der hurtigt kan betale sig at købe selv.

En god skihjelm behøver ikke at koste mere end 600 kr., så hvis du planlægger at tage på skiferie igen, kan du med fordel købe din egen.

Udgifter til skiskole

skiskole frankrig
Skiskole er en god ide til enten barnet eller nybegyndere. Det giver dig bedre skiløb og de bedste forudsætninger for en god start på din oplevelse med ski og vintersport.

Du kan enten vælge at betale for eneundervisning til mellem 50 euro og 80 euro for en lektion, der typisk varer mellem 45 – 50 minutter.

Du kan også vælge holdundervisning, hvor skilærens opmærksomhed er fordelt på minimum 5-6 andre elever på samme tid og ofte også flere. Prisen for dette vil i stedet være omkring 35 euro til 50 euro, hvorfor det er noget, du må gøre op med dig selv.

  • Din første tur på ski bliver således næppe en decideret billig skiferie, da du nok lige skal forbi skiskolen en gang eller to.

Budget for en billig skiferie i Frankrig

alperne frankrig
Budgettet for en skirejse til Frankrig kan se ud på mange forskellige områder, og det afhænger i høj grad af, hvad du prioriterer, og hvor meget du har at gøre med.

Dette er blot ét eksempel på, hvordan dit budget kan se ud. Du kan eventuelt tage udgangspunkt i det og tilpasse de forskellige priser til dem, der passer til din destinationer og foretrukne rejsemåde.

  • Pakkerejse: Omtrent 6000 kr. per person inklusive fly, liftkort og enkeltværelsestillæg.
  • Leje af ski: Omtrent 800 kr.
  • Mad, drikke, afterski og arrangementer: Omtrent 2500 kr.

Dette er selvfølgelig med udgangspunkt i, at du har lyst til at deltage i det, der bliver tilbudt i området, og ikke udelukkende er der for at løbe på alpinski.

  • Total pris for 6 dage på ski for en single: 9300 kr.

Se også rejseguiden til billig skiferie i Østrig.

Skiområder i Frankrig – hvor kan man rejse hen?

Der er flere områder i Frankrig, der er populære at tage på skiferie i. Hvis du søger den billigste skiferie, så kan du med fordel søge mod de mindre populære steder, da du her vil betale for faciliteterne og området fremfor populariteten.

Dog er der en grund til at de populære steder bliver populære, hvorfor du altid kan overveje, om det er besøget værd – eventuelt engang når du har mere erfaring og mere overskud i økonomien.

Val Thorens

val thorens
Val Thorens er en af Europas højest beliggende skisportsbyer og samtidig en del af deres bedste skiområde ”Les Trois Vallèes” (De tre dale).

Her vil du finde mere end 600 km piste, der både egner sig til begyndere, øvede og eksperterne, hvilket er en af de medvirkende faktorer til, skisportsstedet hører til de mest populære i Frankrig.

Området er moderne og består udelukkende af hurtige stolelifter og gondollifter, hvilket er nødvendigt for at afhjælpe de lange køer, der ellers ville opstå i højsæsonen.

Stedets popularitet er selvfølgelig medvirkende til, at det ikke er den mest budgetvenlige destination, men det er et god bud til dig, der kan bruge lidt ekstra på en skiferie.

Alpe d’Huez

Alpe d’Huez er en klassiker og ligger ligeledes højest oppe i Europa. Det er Frankrigs 2. mest populære skisportsdestination, og kan tilbyde fornuftige pister med snesikkerhed til både begyndere og erfarne skiløbere.

Området har pister, der strækker sig over 249 km i forskellige kategorier. Igen hører området ikke ind under de budgetvenlige, til gengæld byder det på mange og meget passende udfordringer til alle niveauer.

Avoriaz

avoriaz frankrig
Avoriaz er bygget med henblik på at tiltrække skiturister fra hele Europa og med dens nemme adgang til pisterne og charmerende transportmuligheder via ski, gåben eller i kane efter en hest, kan det kun betragtes som en succes.

Byen er netop årsagen til, at Avoriaz er en af de mest populære skisportssteder i Frankrig, da du ikke finder mange steder, der kan tilbyde en lignende oplevelse.

Du får 72 km i pister, hvilket virker en smule begrænset i forhold til andre områder, men oplevelsen er stadig et kig værd.

La Rosière

La Rosiere er en rolig og hyggelig landsby, der ligger i bjergkæden La Tarentaise på grænsen til Italien. Den er utroligt charmerende og er perfekt til dig, er vil stå på ski, men også have kulturelle oplevelser og en ferie i hyggelige omgivelser.

Du får 6 km langrendsstier, 155 km pister og en funpark, som du kan bruge tid i samt 11 km afmærkede vandrestier, og der er mulighed for at tage til La Thuile for mere avancerede og udfordrende terræner.

Det er oplagt for dig, der gerne vil til et billigere område, hvor der ikke er lige så mange mennesker, da det ikke er nær så populært som de førnævnte lokationer.

Serre Chevalier

Serre Chevalier er det 10. mest populære skisportssted i Frankrig. Det tilbyder i alt 250 km pister af forskellige sværhedsgrader, 45 km langrendsstier og funparks, som du kan benytte dig af. Der er også 65 lifter, så du hurtigt kommer til toppen igen.

Det er et af de største områder i Frankrig, hvilket har trukket flere turister til i løbet af de senere år, men det er stadig budgetvenligt og værd at kigge på, hvis du vil spare lidt penge på din skiferie.

Sådan kan du spare penge på skiferie i Frankrig

billig skiferie frankrig
Der er flere metoder, som du kan bruge til at spare penge – både når du er på skiferie i Frankrig, men også når du planlægger og bestiller turen.

Mange metoder er baseret på at udnytte de muligheder, du har, som andre ikke har. Derfor kan du altid finde flere ved at overvejer, hvordan din hverdag er anderledes fra andres og udnytte det til din fordel.

Afbudsrejser

tignes frankrig bjerge
Afbudsrejser er for dig, der er fleksibel og omstillingsparat. Hvis du hører ind under denne kategori, kan du til gengæld spare mange penge.

Afbudsrejser er rejser, der er blevet meldt afbud på af nogen, og derfor sælges billigere til nogle andre. Prisen skyldes den korte tidsfrist og behovet for at få afsat billetter til flyet og værelserne på hotellet.

Jo mere specifik du er, jo mindre er chancen for, at du kan finde en afbudsrejse, men hvis du blot søger et sted, hvor du kan stå på ski, så er det en perfekt mulighed.

Rejs udenfor højsæsonen

Sæsonen er bestemt af, hvornår de fleste har mulighed for at rejse ud. Derfor hænger den i høj grad sammen med skoleferierne.

Dette er selvfølgelig ikke noget, som du kan udnytte, hvis du har børn, der går i skole eller hvis du selv arbejder indenfor en branche, der også følger disse ferier, men hvis du er uafhængig af skolernes ferie, så kan du spare penge på at rejse udenfor sæsonen.

Dette skyldes princippet udbud og efterspørgsel. Jo flere der rejser, jo større er efterspørgslen og jo højere er priserne. Modsat jo færre der rejser, jo mindre er efterspørgslen og jo lavere er priserne.

Rejs til mindre populære områder

Mange af de områder, der er mest populære, har hævet priserne på både hoteller, skileje, skiskole og mad og drikke. Dette skyldes igen princippet udbud og efterspørgsel.

Det er den kendte fortælling om, at jo mere efterspørgsel der er, jo højere bliver priserne.

Det betyder, at du kan spare penge ved at søge mod billigere destinationer. Og ofte er de billigere destinationer langt hen ad vejen lige så udfordrende og ligger i lige så fine områder.

Rigtig god rejse til Frankrig.