Østrig er et af de mest populære skisportssteder i Europa og mange danskere tager hvert år derned for at nyde sneen og pisterne.

Det har også gjort, at priserne på de mest populære steder er steget, hvorfor det ikke er lige tilgængeligt for alle at komme på skiferie.

Hvis du søger en billig skiferie til Østrig, så kan du få nogle forskellige tips og tricks til, hvordan du sparer penge – både igennem planlægningen og på selve turen – lige her.

Indhold

Hvad koster en skiferie til Østrig?

En skiferie til Østrig kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, og derfor kan det være rart at have et budget, så du har en ide om, hvor meget du skal have sparet sammen.

Nedenfor kan du se nogle af de ting, du skal regne med i dit budget for at få det mest præcise resultat.

Udgifter til selve rejsen

skiferie østrig
Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan tage på skiferie. I bund og grund skal dit valg afhænge af præference.

Du kan først og fremmest vælge at rejse på skiferie til Østrig med et bureau. Her vil du skulle betale en samlet pris for flybillet tur/retur, opholdet, liftkort og skileje.

Dette er den nemmeste og mindst tidskrævende metode, men det kræver også, at du er en smule opmærksom på, hvad du faktisk betaler for.

Standardpakken vil nemlig ofte være et 6 dags liftkort, og dermed inkluderer det ikke muligheden for at stå på ski på ankomst- og afrejsedagen.

Hvis du vil stå på ski disse dage også, kommer du nemt til at betale 250 kr. til 300 kr. mere. Du risikerer også, at du skal betale ekstra for at have egne ski med.

Kør selv til Østrig

Kortet herover viser køreturen fra Aarhus til Wagrain, der er et populært skiområde i Østrig.

En anden mulighed er at planlægge turen selv. Her skal du først finde et sted, hvor du kan opholde dig, der stemmer overens med flybilletter tur/retur, hvorefter du kan begynde at kigge nærmere på skileje og liftkort.

Her vil du have større kontrol over din rejse, du vil kunne inkludere kulturelle oplevelser, hvis det har interesse, og du vil være klar over, hvad du betaler for.

Der er ikke som sådan en metode, der er billigere end den anden; det afhænger af tidspunktet, selskabet og dine præferencer. Du kan eventuelt sammenligne de specifikke muligheder, hvis du søger den billigste løsning.

Mad og drikke

Du kan gribe dine udgifter til mad og drikke an på forskellige måder alt afhængig af, hvor meget du er villig til at betale imod hvor meget tid, du er villig til at bruge på at lave mad.

Den dyreste mulighed, der kræver mindst til brugt på madlavning, er ved at spise alle dine måltider ude.

Priserne på menukortene kan være tilsvarende dem i Danmark, men du kan også forvente, at de er høje – særligt hvis du spiser på pisten og i skiområdet.

Hvis du har eget køkken, så kan du også vælge at lave dine måltider selv. Priserne på dagligvarer er lavere i Østrig end i Danmark, Norge og Sverige, så du kan relativt nemt og hurtigt få stablet nogle billige måltider sammen.

Du kan også vælge middelvejen – enten igennem en halvpension eller bare ved at finde restauranter, når du er på pisterne, så du ikke skal hjem for at spise.

Skileje

ski i østrig
En af grundene til at skiferier er utroligt dyre i forhold til mange andre typer ferie, er prisen for skileje.

Hvis ikke du medbringer egne ski og skistøvler, så skal du afsætte mellem 600 kr. og 900 kr. til skileje. Med i denne pris får du et komplet sæt med støvler, ski og skistave, så du er klar til at komme afsted.

Prisen vil være større, jo bedre udstyr du vil leje.

Sæt til børn vil ofte kunne fås til en pris, der er omtrent 75% mindre end prisen for sæt til voksne.

Hvis du har planer om at tage på skiferie flere gange, kan du betale sig at købe egen skihjelm. En god skihjelm fås til omtrent 600 kr., og du skal af med mellem 75 kr. og 150 kr. for at leje en.

Skiskole

Hvis du ikke har erfaring med at stå på ski, så kan du med fordel også inkludere skiskole i dit budget. Her kan du vælge imellem lektioner af 45 – 50 minutter af enten eneundervisning eller holdundervisning.

På holdende skal du forvente 5 til 6 andre skielever og ofte flere.

Priserne vil ligge på mellem 50 euro og 80 euro for en lektion eneundervisning, mens de vil ligge på 35 euro til 50 euro per person til holdundervisning.

Budget for billig skiferie til Østrig

Budgettet for din skiferie vil aldrig være det samme som en andens. Når vi tager på ferie, prioriterer vi forskelligt, og derfor vil vi ikke lægge lige mange penge i de forskellige områder.

Dit budget vil heller ikke blive magen til dette, men du kan eventuelt bruge det som udgangspunkt og som en pejling i forhold til, hvor meget du skal forvente at komme af med.

Eksemplet er fro en familie på to børn og to voksne, der selv kører til Østrig.

  • Ophold: 6.000 kr.
  • Liftkort i 7 dage: 2 x 1300 kr. + 2 x 1000 kr. = 1400 kr. i alt
  • Leje af ski: 2 x 800 kr. + 2 x 600 kr. = 2800 kr.
  • Kørsel i egen bil: 2 x antal kilometer til destination x 2,5 kr.

De 2,5 kr. dækker benzin, slid og værditab, så du skal ikke reelt betale 2,5 kr. pr. km på turen derned.

  • Skiskole til børnene: 4 x 50 euro = 1500 kr.
  • Mad, drikke og snack: 5000 kr.
  • Skitøj og skiudstyr: 2500 kr. per barn, 3500 kr. per voksen

Skitøj og skiudstyr inkluderer det, du selv er i besiddelse af. Hvis du kan låne tøj og udstyr af nogen, du kender, kan du spare penge her.

  • I alt: 26150 kr.

Hvor kan man rejse på skiferie i Østrig?


Østrig tilbyder en lang række skisportssteder, hvoraf nogle er mere populære og fyldt med turister end andre.

Der er også store prisforskelle på de forskellige områder, hvorfor dette er et af de parametre, du kan bevæge lidt på, når du søger en mere budgetvenlig skiferie.

Nedenfor får du nogle forskellige bud på destinationer, hvor nogle tilhører de mest populære og andre er mindre kendte og mere budgetvenlige.

  • Du kan også tage et kig på skiområder som danske rejsebureauer benytter. Thinggaard har f.eks. et fint overblik over gode områder at rejse på skiferie i Østrig.

Wagrain

Wagrain er det mest populære skiområde i Østrig blandt de danske skiturister. Det ligger i alperne, og du kan opleve pister, der strækker sig ud over 120 km til både nybegyndere, øvede og eksperter.

Hvert år har området op til 50.000 danske besøgende af både erfarne skiløbere, børnefamilier og grupper af nybegyndere.

Grundet stedets popularitet er det ikke den mest budgetvenlige mulighed, men hvis du har overskuddet i din økonomi til at bruge mere på skiferien, er byen charme og underholdende afterski bestemt pengene værd.

Ischgl

Ischgl er en hyggelig og moderne østrigsk skisportsby. Liftsystemet er topmoderne og består udelukkende af hurtige og bekvemme stole- og gondollifter, der holder køen nede i de travle sæsoner.

Pisterne strækker sig ud på 220 km, og du finder både dem, der egner sig til nybegyndere og let øvede, men også særligt til de mere erfarne, da den dominerende farve på piste kortet er rød.

Nattelivet i byen er heftigt, så hvis du har børn og familie med, er det måske ikke det oplagte valg. Til gengæld er området helt oplagt for unge, der søger afterski lige så meget som selve skituren.

Zell am See

Zell am See er det 3. mest populære skisportssted i Østrig, og du finder pister der strækker sig ud over 77 km, hvoraf nogle er grønne og velegnede til begyndere, mens andre er sorte og passer til dem, der vil udfordres.

Området har fornuftige skikanoner, der holder området snesikkert, men der er også mulighed for gletsjerskiløb lige i nærheden.

Stedet er ikke nødvendigvis budgetvenligt, da det ligger højt på listen over populære skisportssteder, men det er en god middelvej mellem popularitet og et godt prisleje.

Flachau

Flachau er et skiområde, der kan tilbyde alt fra stejle sorte pister til helt lette pister for både børn og nybegyndere.

  • Ikke blot kan du stå på alpinski, så kan du også bevæge dig ud på lange langrendsture og prøve kræfter i naturen.

Området er perfekt for familier med børn, og da det ligger som det 9. mest populære sted på listen over populære skiområder, er det hverken overrendt eller uoverskueligt dyrt.

Atmosfæren i byen er helt unik, og den er altid fyldt med liv – både gæster, der går rundt med ski over skulderen og de lokale, der hygger om de mange gæster.

Obertauern

Obertauern ligger i den østlige del af de østrigske alper og er et stort, men næsten ukendt skiområde blandt danskerne.

Det besøges primært af de lokale og af tyskere, hvorfor du ikke vil få oplevelsen af at være omringet af turister på samme måde, som du vil mange andre skisportssteder.

Det er det 10. mest populære skisportssted i Østrig, hvorfor priserne er nede i et overkommeligt leje, og du kan med fordel se nærmere på området, hvis du søger en budgetvenlig skiferie.

Pisterne strækker sig over 100 km og passer både til begyndere, øvede og mere erfarne.

Sådan kan du spare penge på din rejse til Østrig

Der er nogle forskellige metoder, som du kan bruge til at spare penge. Mange af dem er baseret på at udnytte de muligheder du har, som majoriteten ikke har. Derfor kan du muligvis finde flere, der er mere specifikke i forhold til din situation, hvis du lægger hovedet i blød.

Bestil en afbudsrejse

Afbudsrejser er din bedste ven, hvis du altid søger et godt tilbud. Det er en rejse, som nogle andre har meldt afbud på, og derfor står flyselskabet nu med nogle billetter, de gerne vil have afsat samt hotellet står med nogle værelser, der gerne vil have besat. Og det gør de ved at sænke priserne.

Du kan tilpasse din rejse ligesom når du bestiller enhver anden, men hvis du er fleksibel med rejsetidspunkt, destination og lignende detaljer, så har du stor mulighed for at finde et godt tilbud og få en fantastisk tur.

Køb billet i god tid

Hvis du ved, præcis hvornår du har mulighed for at tage af sted, og allerede har lagt dig fast på et område, så kan du mest fordel bestille med det samme.

Særligt flybilletter er nemlig billigere, jo tidligere du bestiller dem – med undtagelse af afbrudsrejser selvfølgelig – og derfor kan du med fordel være tidligt ude.

Hvis du søger mod de mest populære steder, så er det desuden nødvendigt at være tidligt ude, da pladserne ellers bliver revet væk for næsen af dig.

Rejs til mindre populære områder

At rejse til mindre populære områder er den bedste måde at spare penge på, og det er en metode, som alle kan benytte.

Flybilletter og hotelværelser (åbner Hotels.com) er påvirkede af udbud og efterspørgsel, og derfor kan du finde væsentligt billigere rejser til mindre populære steder.

Og ofte har det ikke noget med hverken faciliteter eller muligheder for oplevelser at gøre, at stederne er mindre besøgte.

Rejs udenfor sæson

At rejse udenfor sæsonen er selvfølgelig ikke noget, som alle har mulighed for. Det kræver først og fremmest, at du ikke selv er fastlåst af de typiske ferier, men det kræver samtidig også, at du ikke skal have børn med på turen.

Højsæsonen ligger nemlig i skoleferierne, da det er her, at majoriteten har mulighed for at rejse ud. Hvis du kan lægge din ferie udenfor disse, kan du altså spare penge ved at gøre det, hvorfor det bestemt er værd at overveje.

Et ekstra plus er, at området ikke vil være lige så befolket som midt i højsæsonen.